Spring til indhold

Jeg kan ikke huske hvornår jeg så Disney’s magiske TV-Juleshow eller hørte Shu-bi-dua for første gang, men omkring 10-11 års alderen, skulle vi sælge julehjerter i skolen, så vi kunne tjene penge til lejrskole. Jeg solgte åbenbart så mange, så jeg fik 2 billetter til Shu-bi-dua i Tivolis Koncertsal.

Under koncerten siger Michael Bundesen: “Okay nu skal I bare høre” mens han peger på noget stort gråt udstyr, der står henne ved siden af scenen, “Nu ska’ der underhylme tryk på, det der mand, det Danmarks Radio,, de kommer i morgen og optager på TV så familien foran flimmeren hjemme i stuen os’ er med,, Og derfor har jeg har lavet dette skilt”, Bonden løfter nu skiltet op i luften,, og der står “Klap”… hele salen pifter, klapper og jubler,, da det hele har lagt sig sige han: “Men nu skal det jo heller ikke være alt for meget, så jeg lavet også dette, og løfter nu også skiltet i den anden hånd op i luften,, der står ”i”. Hele salen eksploderede i ekstatisk energi. Det var omkring 79′-80′, lige der hvor Shu-bi-dua på alle måder var aller størst.

”Det var fed rock, der var tryk på, det var colour på tossen.. min første koncert”

Senere i livet ser jeg Michael Bundesen på Kanal 2 udtale, at hans ynglingsband er Crosby Stills Nash & Young (de amerikanske Beatles), der sjovt nok også gik hen og blev “mit” band.

Kassettebånd dukket frem af en gammel kasse på loftet. Jeg nænnet åbenbart ikke at smide dem ud. Fik dem i jule og fødselsdagsgave som de blev udgivet, så kan i selv regne ud hvor gamle de og jeg er.


→ Tirsdag d. 25. august 2020. Under COVID-19’s ensomme isolering af plejehjem, trykket jeg til stor glæde for dets beboere, en go’ gang Shubidua af på plejehjemmet Antvorskov i Slagelse.
Journalist Kim Brandt var på pletten. Kolde øl, solskin og “Alle synger Shubidua.”
Det hyggeligt Danmark.
Sjællandske onsdag 26. august 2020


→ Mandag d. 10. august 2020.

Under COVID-19’s ensomme isolering af plejehjem trykket jeg på denne dejlige og brandvarme sommerdag, en go’ gang “Alle Synger Shubidua” af på plejehjemmet Christians Have i Solrød Strand. Det var en fest. Journalist Jesper From var på pletten.
Dagbladet lør. d. 15. august 2020